Etusivu | Ajankohtaista | fi

Vapo Clean Waters kaupunkien hulevesisuunnittelun ja -asiantuntijapalveluiden puitesopimuskumppaniksi

14.6.2017 12.00

Vapo Clean Waters Oy on kevään aikana valittu useampien kaupunkien hulevesien puitesopimuskumppaniksi. Tampere, Lahti, Hyvinkää ja Virrat ovat valinneet Clean Watersin yhdeksi kumppaniksi hulevesiin liittyviin suunnittelu- ja asiantuntijapalveluihin.

Puitesopimuksilla kaupungit hankkivat kilpailuttamalla toimijoita tietylle ajanjaksolle. Puitesopimukset ovat yleensä voimassa 2-3 vuotta. Sen aikana kaupungit pystyvät joustavasti hankkimaan suunnittelua ja asiantuntijuutta valituilta puitesopimuskumppaneilta aina tarpeen mukaan.

- Olemme iloisia kaupunkien luottamuksesta uutta toimijaa kohtaan, toteaa Vapo Clean Waters Oy:n asiakaspäällikkö Kaisa Hytönen. Clean Waters on melko uusi toimija rakennetun ympäristön hulevesien hallinnassa ja käsittelyssä. Yhtiön tarina lähtee turvetuotannon vesien käsittelystä ja yhtiö on toteuttanut paljon vesiensuojeluprojekteja metsätalouden valuma-alueilla. Rakennetussa ympäristössä olemme viime aikoina saaneet hyvin jalansijaa. Olemme myös tyytyväisiä siitä, että kaupungit ovat alkaneet kilpailuttaa hulevesiin liittyvät palvelut erillään muista yhdyskuntatekniikan palveluista. Tällöin myös pienemmät erityisosaajat kuten Clean Waters pystyvät tarjoamaan palveluitansa kaupungeille, toteaa Hytönen.

Ensimmäinen puitesopimustoimeksianto onkin jo neuvottelun alla. Kyseessä olevassa työssä Clean Watersin asiantuntijoiden on määrä selvittää tietyllä alueella tapahtuvan ja vesistöihin kohdistuvan sulfaattikuormituksen lähteen ja taustasyyt sekä laatia alustavat ehdotukset kuormituksen vähentämiseen tähtäävistä toimenpiteistä.

Lisätietoja: Asiakaspäällikkö Kaisa Hytönen, puh. 040 566 9628, kaisa.hytonen@vapo.fi

Takaisin uutisarkistoon